1980’li yıllardan günümüze Türkiye Ekonomisinin yaşadığı değişim ve dönüşüm ile makro ekonomik gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Türkiye’de 1980 sonrası yaşanan finansal krizlerin sebepleri, uygulanan istikrar programları ve sonuçları üzerinde duruldu. FED, ECB, BoE gibi majör merkez bankaları ile TCMB’nin izledikleri son dönem para politikası stratejileri ve bunların ülke ve dünya ekonomisi üzerindeki olası etkilerine dair kapsamlı açıklamalar yapıldı.
Ayrıca günümüzün popüler yatırım araçlarından olan Bitcoin ve alt coinler, ABD borsa endeksleri, BİST, ons ve gram altın, ons ve gram gümüş ile döviz sepetleri (USD, Euro, Sterlin ve İsviçre Frangı gibi) hakkında önemli bazı tahminler ve öneriler yapıldı. Bu da konferans katılımcılarının beklentilerine uygun ve onları doyurucu nitelikte oldu.
Merkezimize yapılan geri dönüşümlerden, konferansın oldukça bilgilendirici ve çok faydalı olduğu anlaşılmaktadır. Özellikle Türkiye’nin son 50 yıllık periyotta yaşadığı ekonomik krizler ve bunlarla baş etme süreçlerinin analiz edildiği konferansımızda, bütün bu yaşananlardan mutlaka önemli dersler çıkarılması gerektiği vurgusu yapıldı. Türkiye ve dünya ekonomisindeki son dönem makro ekonomik gelişmelerin ele alındığı konferansımızda, küçük yatırımcılara da tasarruflarını doğru bir şekilde değerlendirme ve yatırımlara kanalize etme stratejileri hakkında temel bilgiler verildi.
Konferansımıza bizleri kırmadan katıldıkları için Konferansı veren Prof. Dr. Cemil ERARSLAN hocamıza çok teşekkür ederek, akademik çalışmalarında üstün başarılar dileriz.
YÜGİM Yönetim Kurulu Adına
Prof. Dr. H. Yunus TAŞ